DNKWRK#1

DNKWRK#1 is een nieuw project van beeldend kunstenaar Bram Terryn en Thomas Jacques waarin ze onderzoeken hoe geschiedenis een invloed heeft op de identiteitsontwikkeling van een stad. De Dienst der Gedroomde Gewesten nodigden hen uit voor een residentie in het Sint Jansgodhuis (Ieper). Op 19 oktober opende ze hun conceptkamer voor het publiek.

Het project ontplooide zich rond de geschiedenis van de Stad Ieper. Een stad die onlosmakelijk met de oorlog verbonden is. De invloed van Wereldoorlog I is nog steeds te voelen. Zo wordt iedere dag nog de ‘Last Post’ gespeeld aan de Menenpoort. Er zijn natuurlijk de vele toeristen die Ieper bezoeken omwille van de oorlog. Maar ook in andere lagen dringt de oorlog nog steeds door. Zo zal een schilderij met rouw als thematiek anders bekeken worden afhankelijk van waar het geëxposeerd wordt. Zo zal men in de stad Kortrijk niet meteen een link leggen met de oorlog, terwijl men in Ieper meteen dit verband wel zou leggen.

In DNKWRK#1 verbeelden Bram en Thomas zich hoe Ieper er vandaag zou uitzien als Wereldoorlog I nooit plaatsgevonden zou hebben. Zou Ieper geëvolueerd zijn naar een industriële stad onder invloed van Picanol? Zou er een ‘Nieuw Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst Ieper’ geopend worden? Zou de identiteit van deze stad er volledig anders uitzien?

Het resultaat is een conceptkamer waarbinnen feit en fictie verweven wordt met elkaar. Volg de Dienst der Gedroomde Geweesten voor updates omtrent het project DNKWRK#1

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Further Projects